content image

Dé praktijk voor massage, reiki, healing en reading in Amsterdam-Noord 

ONTSPANNINGSMASSAGE

Het hele lichaam wordt gemasseerd met warme olie. Het doel is het lichaam zo goed mogelijk te laten ontspannen. Hoe beter een lichaam ontspant, hoe beter het het lichaam in een rust- en hersteltoestand kan raken. De massage is uitgebreid en wordt gegeven naar aanleiding van wat het lichaam nodig heeft.

Het ene lichaam is gevoelig en wil zacht aangeraakt worden. Het andere lichaam moet juist een beetje wakker gemaakt worden en moet wat harder gemasseerd worden. Door aanraking word je je bewust van je lichaam. Het lichaam en geest communiceren voortdurend met elkaar. Stress en emoties zetten zich vast in het lichaam.

Door het aan te raken en aandacht te geven, kan het lichaam ontspannen, vermindert stress en verzachten emoties. Uit ontspanning ontstaat nieuwe vitaliteit en veerkracht.

Een eerste massage moeten we een beetje wennen aan elkaar. Mijn handen zullen de stresspunten zoeken en aanvoelen. Een eerste massage zal ik dan ook regelmatig vragen hoe het aanvoelt, of het steviger moet of juist zachter gewenst is. Een gedeelte van de massage is gericht op energetisch werk. Door mijn handen stil neer te leggen op plekken waar je last van hebt, wordt het lichaam geactiveerd om zichzelf te herstellen. In de vele behandelingen die ik heb mogen geven, bleek dit een effectieve manier om klachten op een dieper vlak aan te pakken. Het is bijvoorbeeld ook uitermate doeltreffend gebleken dit te gebruiken bij ontstekingen.

Deze vorm van massage is uitermate geschikt om acute stress klachten te verminderen, maar werkt ook preventief, wanneer t in een vastere regelmaat gegeven wordt.

De kamer is goed verwarmd en waar gewenst is, kan er nog een verwarmde deken over u heen gelegd worden.

"Ik was op zoek naar iemand die mij wél kon helpen beter in mijn nieuwe lijf te zitten. Esther is een schot in de roos: respectvol, hartelijk en ituitief. Het lukt haar me compleet te laten ontspannen en me te laten genieten. Ik moet er lang voor reizen, maar dat heb ik er zeker voor over."

 "Mark"